تفاوت WAN و LAN در چیست؟

تفاوت WAN و LAN در چیست؟

گوشی خود را به Wi-Fi وصل کنید و سپس به وب‌سایت مورد علاقه خود بروید. چگونه پیش رفت؟

 شما به‌تازگی از شبکه‌های LAN و WAN استفاده کردید و شاید حتی متوجه آن نشدید. چگونه این اتفاق افتاد؟ ابتدا به یک LAN متصل شدید و سپس به یک WAN هدایت شدید که در این مثال، اینترنت بود.

 اصطلاحات شبکه‌ای زیادی وجود دارند که ممکن است با آن‌ها آشنایی کامل نداشته باشید. اگر شما هم مانند 99 درصد از مردم جهان هستید، احتمالاً اهمیت چندانی به معنای این اصطلاحات نمی‌دهید. تنها چیزی که می‌خواهید این است که شبکه‌های LAN و WAN به‌درستی کار کنند.

 تعریف LAN و WAN

LAN مخفف Local Area Network و WAN مخفف Wide Area Network است. بیایید با چیزی که همه با آن آشنا هستند شروع کنیم: اینترنت. اینترنت بزرگ‌ترین WAN در جهان است. این یک مثال کامل از شبکه گسترده (Wide Area Networking) است، زیرا به شما اجازه می‌دهد از شبکه محلی خود (LAN) خارج شده و به وب‌سایت‌هایی که در خانه شما نیستند، دسترسی پیدا کنید. این وب‌سایت‌ها ممکن است حتی در کشور شما نیز نباشند و این دقیقاً همان چیزی است که اینترنت را به یک پدیده شگفت‌انگیز تبدیل کرده است. با این حال، اینترنت تنها WAN موجود نیست. شبکه‌های WAN شرکت‌ها و دولت‌ها نیز وجود دارند.

 

یک ساختار WAN شرکتی چندین LAN را به هم متصل می‌کند تا هر LAN به دیگری دسترسی داشته باشد. این کار برای اشتراک‌گذاری داده‌ها انجام می‌شود. برای مثال فرض کنید هر LAN در یک شهر مختلف قرار دارد. در یک شرکت، بخش حسابداری نیاز به دریافت اطلاعات از فروش دارد که در شبکه LAN وجود دارد

 

ویژگی‌های یک WAN معمولی:

- پوشش‌دهی مناطق جغرافیایی متوسط تا بزرگ.

- استفاده از زیرساخت‌های عمومی برای انتقال داده‌ها مانند خطوط تلفن، خطوط کابل، خطوط اجاره‌ای، و ماهواره.

-سرعت WANها به‌طور معمول 150 مگابیت بر ثانیه است. برخی WANها می‌توانند به سرعت 1 گیگابیت نیز برسند، اما این امر معمول نیست.

-گران بودن راه‌اندازی و نگهداری.

- امنیت کمتر نسبت به LAN، زیرا داده‌ها بر روی زیرساختی که متعلق به شرکت نیست منتقل می‌شوند. این یکی از دلایل ایجاد VPN یا شبکه خصوصی مجازی است.

WANها به اندازه LANها قابل اعتماد نیستند. آن‌ها به زیرساخت‌های عمومی وابسته‌اند، در حالی که LANها می‌توانند از داخل یک شرکت کنترل شوند. WANها در برابر شرایط جوی، مشکلات فنی سایر شرکت‌ها، اشتباهات پیمانکاران در حین حفاری و حتی خطاهای ناشناخته آسیب‌پذیر هستند.

ویژگی‌های یک LAN معمولی:

- معمولاً با استفاده از کابل‌کشی اترنت (Ethernet) متصل می‌شود.

- کابل‌کشی اترنت بسیار قابل اعتمادتر و بسیار سریع‌تر از سرعت WANها است.

-سرعت LANها معمولاً بین 1,000 مگابیت بر ثانیه تا 40,000 مگابیت بر ثانیه است. این سرعت را با سرعت معمولی 150 مگابیت بر ثانیه WAN مقایسه کنید و متوجه تفاوت سرعت شوید.

- نگهداری آسان‌تر و ساخت بسیار کم‌هزینه‌تر.

- امنیت بیشتر نسبت به WAN. تجهیزات LAN همگی در محل حضور دارند و توسط یک شرکت واحد کنترل می‌شوند.

آیا LANها قرار است جای WANها را بگیرند یا بالعکس؟ به هیچ وجه. آیا یکی از دیگری بهتر است؟ LANها و WANها به این شکل قابل مقایسه نیستند. هر یک از آن‌ها هدف خاص خود را دارند. آن‌ها دارای نقاط قوت، ضعف و مکمل یکدیگر هستند. در واقع، بدون LANها شما هرگز نمی‌توانید WANها را داشته باشید.