دیتاسنتر چیست؟ دیتاسنتر از دیدگاه لگراند
توسعه و پیشرفت روز افزون مراکز داده، همگام با تغییر نیازها و لزوم فراهم سازی زیرساختهای جامع به منظور به اشتراک گذاردن امن امکانات با کمترین هزینه از ضرورت های عصر محاسبات و سیستم های ابری می باشد.لگراند مراکز داده را به سه دسته اصلی تقسیم می نماید:.
Enterprise تشکیلات و بنگاه های اقتصادی و شرکت های کوچک.
این مراکز داده کوچک به راحتی قادر به برآوردن نیازهای مراکزی از قبیل دانشگاه ها، بیمارستان ها، و شورای شهر ها و ... می باشند، که پوشش دهی این مراکز داده اکثرا به صورت منطقه ای و ملی می باشد.
مدیریت این نوع از مراکز داد هنوز هم تا حدود بسیار زیادی به صورت داخلی انجام می شود. اما با آغاز روند فعالیت ها و محاسبات ابری این مراکز داده به طور فزآینده ای در حال جایگزین نمودن سیستم مدیریتی با برون سپاری، در عوض سیستم مدیریت کنونی می باشند.
Corporate شرکت های بزرگ (متوسط تا بزرگ)
این مراکز داده سازمان های بزرگی همچون بانک ها، شرکت های بیمه، شرکت های نفتی ،.... را که قسمت عمده و هسته فعالیت آن ها مستقیماً مرتبط با مفهوم دیتاسنتر DataCenter می باشد، پشتیبانی می کنند. نحوه پوشش دهی این مراکز به صورت بین المللی بوده و عمدتا به صورت داخلی توسط بخشی که به این منظور اختصاص یافته، مدیریت می شود.
Colocation دیتاسنترهای مرکزی:
مراکز داده بسیار بزرگی که نهادها و سازمان های مختلف می توانند با اجاره کردن سرور یا فضای اختصاصی، تجهیزات مربوط به خود را در آن مکان نصب و راه اندازی نمایند. سطح امنیتی در این نوع مراکز داده بسیار بالاست. با ارائه این روش، می توان مدیریت داده ها را با تضمین استمرار خدمات و تداوم کیفیت به طور کامل برون سپارس نمود. شرکت لگراند می تواند در توسعه پروژه های مربوط به دیتاسنتر در این سطح، به سازمان ها یاری برساند.
مراکز داده مکان های بسیار مهم و حساسی هستند که علاوه بر مصرف زیاد انرژی، احتیاجات متغیری دارند و به حای دادن تعداد بالایی از سرورها در درون خود، می بایست حافظ مقدار زیادی از اطلاعات باشند، به همین علت با فراهم آوردن زیرساخت های با دوام و تضمین کارایی، تحت هر شرایطی بر انعطاف پذیری و قابل اعتماد بودن خود صحه می گذارند.
چهار هدف اصلی برای ارائه پاسخ مناسب به نیازها و احتیاجات خاص و ویژه یک مرکز داده وجود دارد:
1- بهینه سازی مصرف انرژی
2- قابلیت ادغام و مقیاس پذیری
3- تضمین تداوم خدمات
4- تضمین امنیت داده ها و تجهیزات
مراکز داده مقدار 1.8 درصد از کل مصرف انرژی جهان معال 323TWH تراوات ساعت را در سال 2020 به خود اختصاص داده است.
یک مرکز داده به طور معمول در هر متر مربع از فضا 10 تا 100 بار بیشتر از یک ساختمان اداری استاندارد انرژی مصرف می نماید. میزان مصرف انرژی یک مرکز داده با 10.000 متر مربع مساحت، برابر با مصرف انرژی یک شهر با جمعیت 50.000 نفر می باشد.
بعد از گذشت 10 سال، هزینه های عملیاتی مراکز داده با هزینه های نصب اولیه، معادل می شود. قبض های برق تنها نشان دهنده 10 تا 15 درصد هزینه های اجرایی عملیاتی است. همچنین زیرساخت ها در حدود نصف کل میزان انرژی مصرفی را شامل می شوند.
اثرات زیست محیطی فزآینده:
اثرات زیست محیطی مراکز داده در طی این سال ها به طور مداوم در حال افزایش بوده است.تخمین زده می شود در 10 سال آینده حجم داده ها و اطلاعات 30 برابر و به طبع آن تعداد سرورهای موجود افزایش پیدا کند. بدین ترتیب انرژی مصرفی مورد نیاز در طی 5 سال آتی، تقریبا دو برابر خواهد شد.
کاهش آثار زیست محیطی ناشی از کربن تولید شده که یکی از نگرانی های عمده و اصلی سهامداران و سرمایه گذاران بوده و بهبود بهره وری انرژی در دیتاسنترها به منظور به حداقل رساندن مصرف و هزینه امری بسیار ضروری و حیاتی است.
راه حل های دیتاسنتر لگراند
هدف کاهش PUE آثار مصرف انرژی برق
PUE شاخصی برای سنجش میزان بازده انرژی به نسبت کل مصرف آن در مراکز داده توسط تجهیزات ارتباطی و کامپیوتری می باشد. شبکه سبز، کنسرسیوم بین المللی بهبود بازده انرژی منابع در مراکز داده، چندید سطح برای PUE تعریف نموده است.
سطح صفر Level 0 PUE: این سطح اندازه گیری، میزان الکتریسیته ورودی به دیتاسنتر را، مقدار انرژی مصرفی توسط تجهیزت IT مورد سنجش و مقایسه قرار می دهد. این تعریف جدید تعیین می کند که اندازه گیری باید در نقطه peak مصرف و در پشت دستگاه UPS انجام پذیرد. این سنجش ها حتی اگر در فواصل معین و منظم افزایش پیدا کنند. نشاندهنده نسبت انرژی در حداکثر بار می باشند، که این میزان از مصرف نمایانگر کل عملیات مصرفی مرکز داده نخواهد بود.
سطح Basic PUE:
این سطح اندازه گیری دربرگیرنده تمامی شرایط سطح 0 و تصریح بر تبدیل تمام سنجش ها به کیلووات ساعت kwh می باشد. این اندازه گیری به علت در نظر گرفتن سایر منابع انرژی علاوه بر سیستم برق اصلی بسیار دقیق می باشد. PUE1 در طی بازه ای بیش از 12 ماه محاسبه می شود.
سطح 2 Intermadiate PUE :
این سطح در برگیرنده تمامی شرایط سطح 1 بوده، هر چند مقدار مصرف تجهیزات IT در جعبه های توزیع و تقسیم برق Power Distribution Units بدین صورت مورد سنجش قرار می گیرد. با توجه به تمایز آشکاری که به منظور تفکیک انرژی مصرف تجهیزات زیرساختی و تجهیزات IT در نظر گرفته شده، اندازه گیری میزان Partial PUE به صورت ناحیه ای تا حدود زیادی آسان شده است.
سطح 3 Advanced PUE :
این سطح در برگیرنده تمامی شرایط سطح قبلی، یعنی سطح 2 بوده و با اندازه گیری مصرف تجهیزات و دستگاه های مربوط به IT میزان خالص مصرف انرژی را استخراج می نماید.یک مرکز داده در مطلوب ترین حالت خود باید در سطح 1 قرار گیرد. در حالی که طبق میانگین کلی PUE مراکز داده باید عددی مابین 1.8 تا 1.89 باشد. کاهش PUE مزیتی است که به منظور تضمین عملکرد بالا توسط زیرساخت ها فراهم و ارائه می شود.
سه اقدام عملی برای کاهش میزان PUE:
1- بهینه سازی راهکارهای خنک کننده
2- کاهش تلفات نیروی برق
3- استفاده از شاخص عملکرد
استاندارد ISO/IEC به منظور ارزیابی آثار و تشخیص زیست محیطی ایجاد شده توسط دیتاسنترها 4 شاخص جدید را معرفی و پیشنهاد نموده است:
1- GEC یا Green Energy Coefficient ضریب انرژی سبز:
این مولفه کمیتو نسبت مصرف انرژی های تجدیدپذیر توسط مرکز داده را تعیی می نماید.
2- EFR یا Energy Reuse Factor فاکتور بازیافت انرژی:
این مولفه مقدار انرژی مصرفی خارج از دیتاسنتر را مورد بررسی و اندازه گیری قرار می دهد.
3- CUE یا Carbon Usage Effectiveness آثار مصرف کربن:
این مولفه حجم انتشار گازهای گلخانه ای را بر اساس برق مصرفی مراکز داده پیش بینی و استنتاج می نماید.
4- WUE یا Water Usage Effectivenes آثار مصرف آب:
این مولفه میزان آب مورد استفاده توسط دیتاسنتر را مورد سنجش و اندازه گیری قرار می دهد.
ایجاد بهره وری در ارائه سیستم های خنک کننده، بخش عمده مصرف انرژی در یک دیتاسنتر صرف خنک نمودن سیستم ها و تجهیزات این مراکز می شود. برای کاهش مصرف انرژی، قبل از هر چیز باید مصرف خنک کننده های سرور را به حداقل رساند. که این مهم شامل:
- طراحی کارآمد اتاق سفید WhiteRoom
- و انتخاب بهترین روش برای خنک کردن سیستم ها می باشد.
برای ارائه راه حل های مناسب، قبل از هر اقدامی ضرورت دارد بدانیم که با چه نوع از مراکز داده روبرو هستیم. ارائه این راهکارها پیاده سازی یک سیستم خنک کننده سراسری را تا حد بسیار زیادی تسهیل خواهد کرد. این سیستم Free Cooling نامگذاری شده است.در همین زمینه می توان از راهکارهای گوناگون ارائه شده توسط لگراند برای بهینه سازی تهویه مطبوع استفاده نمود. لازم بذکر است این راهکارها با 2 اصل عمده و اساسی ترمودینامیک مطابقت دارد.
جداسازی هوای گرم از هوای سرد: این اقدام موجب مدیریت بهینه نفوذ و نشت هوا و افزایش ظرفیت بردوت هوا میشود.
بهینه سازی گردش جریان هوای سرد: با هدف به حداقل رساندن تلفات ناشی از اصطکاک جریان هوا
مزیت سیستم های معرفی شده توسط لگراند The Legrand Advantage:
لگراند به لطف شبکه وسیع کارشناسان خود در سراسر جهان توانایی ارائه پشتیبانی در هر مرحله از پروژه را دارا بوده. همچنین انتخاب راهکارهای مناسب به هنگام تعریف و توجیه طراحی اتاق سفید White Room و برآورد سیستم های مبرد به منظور بالا بردن کارایی سرورها از خدمات این مجموعه می باشد.
سیستم Free Cooling:
این سیستم عبارت از خنک نمودن فضای ساختمان توسط سامانه تهویه با استفاده از انرژی های رایگان بادی و آبی خارج از ساختمان با دمایی پایین تر می باشد. با بکارگیری این سیستم دیگر نیازی به استفاده از واحدهای مبرد و خنک کننده الکتریکی نیوده و بدین وسیله ساهد کاهش هزینه های برق مصرفی و افزایش ضریب بهره وری کل تاسیسات خواهیم بود.
جداسازی جریان هوای گرم از هوای سرد:این راهکار با جداسازی راهروهایی از هوای گرم و سرد، به منظور توزیع هر چه آسان تر و بهتر جریان هوای خنک کاربرد دارد.
راهکار راهروی سرد: علاوه بر تسهیل جداسازی جریان های هوا از طریق ایجاد راهروهای اختصاصی، این راهکار موجب خنک نگه داشتن کل فضای راهروها نیز می شود.
جداسازی و هدایت جریان های هوای گرم و سرد به هنگام طراحی فضای مورد استفاده توسط سقف ها، پنل ها و دربها انجام می شود. که به طور بسیار موثری به کاهش انرژی مصرفی دستگاه های تهویه مطبوع منجر می شود. این کاهش از طریق گزارشات دستگاه های تهویه مطبوع قابل مشاهده است. راهروی سرد به طور متوسط موجب صرفه جویی 30 درصدی در انرژی مصرفی تاسیسات می شود.
بهبود جریان هوای سرد Optimisation of the Cold Air Circuit:
خنک نگه داشتن فضا با استفاده از دستگاه های CRAC یا تهویه مطبوع مخصوص انجام می پذیرد. به طور معمول روش کار بدین صورت است، که هوای سرد با فشار تقریبا بالا به سمت کف کاذب فرستاده شده و از طریق سوراخ های تعبیه شده در تایل های کف وارد راهروی سرد می شود. هوای گرم تخلیه شده وارد راهروی گرم می شود و مجددا توسط دستگاه پردازش می شود.
رده بندی کلاس A1 تا A4 دیتاسنتر تایید شده توسط استاندارد ASHRAE به معیارهای مربوط به تجهیزات بکارگرفته شده در مراکز داده و ویژگی های خاص زیست محیطی آن ها اختصاص داده شده است.
راهکارهای مبرد مبتنی بر ردیف Row Based :
این راهکار با صف جایگذاری سیستم های مبرد در داخل و پایین رک های شبکه، درون راهرو ، پیچیدگی های مربوط به نصب و راه اندازی تجهیزات را کاهش داده و تا سرحد امکان به خنک سازی سرورها کمک می کند. این راهکار به طور ویژه مناسب فضاهایی با تراکم بالاست که در آن ها از کف کاذب استفاده نشده باشد. این روش با بهینه سازی و کوتاه نمودن مسیر جریان هوا، کاهش تلفات هوای خنک تولیدی را به همراه دارد.
همزیستی دو سیستم H2O و DX: همانطور که از نام آن پیداست، این سیستم از سرمایش آب برای تبادل انرژی حرارتی مابین دیتاسنتر و سیستم اصلی در فضای باز خارج از ساختمان بهره می برد. در این روش برای جلوگیری از انجماد آب از ترکیب آب و اتیلن گلیکول به عنوان مایع خنک کننده استفاده می شود.همچنین با حذف مبدل حرارتی اضافی موجود در این سیستم می توان، آن را به صورت یک سیستم تک مرحله ای طراحی نمود و از این طریق قابلیت استفاده از Free Cooling را به حداکثر رساند. زیرساخت های مبتنی بر آب معمولاً به منظور تهویه هوای کل یک اتاق، یک سالن و یا بخشی از ساختمان راه اندازی و مدیریت می شوند.
سیستم انبساط مستقیم Direct Expansion System:
در این روش با استفاده از گاز مبرد به عنوان مولفه واسط انتقال حرارت، حرارت محیط داخلی جذب و به محیط خارجی انتقال می یابد. واحد داخلی این سیستم از یک مکانیزم کاهش فشار و یک مبدل حرارتی به نام Evaporator تشکیل شده. همچنین واحد خارجی از کمپرسور و یک مبدل حرارتی به نام کندانسور Condensor تشکیل شده است. در این سیستم چرخش گاز مبرد به صورت یک چرخه مداوم تکرار شده و با توجه به اینکه از انبساط ماده مبرد مستقیما استفاده می شود و چرخش این ماده در تمامی مسیر بین واحد خارجی و داخلی لازم است. در این روش محدودیت طول مسیر وجود دارد.
کاهش تلفات انرژی Legrand Response Reduce Powerlossed:
هدف لگراند از راهکار در این زمینه کاهش تلفات انرژی و دستیابی به افزایش بازده بهره وری و زیرساخت های الکتریکی میباشد. تلفات انرژی مربوط به مبدل ها و UPS ها حدود 10 درصد از کل انرژی مصرفی یک دیتاسنتر را شامل می شود، در حالی که هزینه های سرمایشی مراکز داده 32 درصد میزان کل مصرف را در بر میگیرد. بدین ترتیب با توجه به تمامی تلاش های صورت گرفته به ویژه در به کار بستن طرح های استفاده از سیستم های Free Cooling این نوع از مصرف انرژی هنوز هم بخش عمده ای از صورتحساب ها و هزینه های مصرفی برق مراکز داده را در برمیگیرد.
به منظور افزایش بهره وری زیرساخت های الکترونیکی لزوم بازنگری در ارائه راهکارهایی که به طور ویژه از طریق منبع تغذیه و سیستم های مربوط به توزیع قادر به کاهش میزان هزینه های مصرفی باشد، احساس می شود.
محصولات نوین، با عملکرد بالای خود منجر به افزایش کیفیت مصرف انرژی و به حداقل رساندن تلفات آن شده، که نتیجه آن، کاهش چشمگیر اثرات زیست محیطی می باشد.
سیستم های برق اضطراری UPS: این سیستم ها میزان تقاضای انرژی را تا حد امکان نزدیک به میزان نیازمندی واقعی تجهیزات به انرژی، ثابت نگه داشته و تنظیم می کنند.
ترانسفورماتورهای سبز THE hv/lv: این مبدل ها و ترانسفورماتورهای کارآمد میزام بهره وری انرژی را به نحو مفید و موثر تضمین می نمایند.
بانک های خازنی Capacitor Banks: هدف اصلی و عمده نصب بانک خازنی جبران انرژی راکتیو مصرفی بار الکتریکی و کاهش توان و انرژی فعال مصرفی در تاسیسات می باشد.
استاندارد Standard EN5041-1:
این استاندارد اروپایی در ابتدای سال 2011 انتشار یافت و از ژانویه همان سال اجرایی شد و از ژانویه سال 2014 نیز به طور اجباری جایگزین استاندارهای ملی شده است که قابل اعمال بر روی ترانسفورماتورهای توزیعی از نوع خشک از 100 تا 3150 KVA تا 36KV می باشد.
همچنین این استاندارد با ایجاد محدودیت بر تجهیزات در زمینه آلودگی صوتی با فراهم نمودن محیطی سالم در فضای داخلس ساختمان عدم آلودگی صوتی را تضمین می کند.
استاندارد Standard IEC 60831-1: این استاندارد بر اساس ویژگی ها و مشخصات الکتریکی و ظرفیت و قدرت خازن ها تعریف شده است.
استاندارد Standards IEC 61439-1 and IEC CEI 61439-2: این استاندارد برای تولید تابلوهایی با ولتاژ پایین و تجهیزات مربوط به کنترل و فرمان تعریف شده است.
کاهش تلفات انرژی Reduce Powe Losses:
سیستم UPS با تضمین نزدیک نگه داشتن میزان تقاضای انرژی به میزان نیاز واقعی تجهیزات موجب کاهش تلفات انرژی می گردد. در واقع با بالا رفتن راندمان UPS، این سیستم با تولید گرمای کمتر، موجب کاهش انرژی مصرفی سیستم های خنک کننده و صرفه جویی نهایی در مصرف خواهد شد. لگراند با ارائه راهکارها خود در زمینه UPS به توان بازده 96 درصد دستیابی پیدا نموده است.
نکته:میزان توان و قدرت UPS ها معمولا با KVA کیلوولت آمپر مشخص می شود. در حالی که مقدار مصرف دیتاسنترها با معیار KW کیلووات سنجیده می شود. زیرا آگاهی از توان و انرژی واقعی و فعال تولید شده در این مرحله بسیار ضروری و لازم می نماید. ضریب قدرت UPS به عنوان مثال، نسبت توان و انرژی اکتیو (به وات) و توان ظاهری (به ولت آمپر) یکی از شاخص ها و نشانه های بسیار مهم در این گونه عملیات می باشد.
ترانسفورماتور Green T.HE HV/LV Transformers:
این ترانسفورماتورها علیرغم ارائه راندمان و بهره وری بسیار بالای خود، آلایندگی کمی ایچاد کرده و آثار زیست محیطی محدودی بر جای می گذارند. این نوع از ترانسفورماتورها میزان تلفات انرژی در حدود 3 برابر نسبت به انواع استاندارد آن کاهش کی باشد. ترانسفورماتورهای نوع Green T.HE لگراند اجازه دستیابی به کلاس ها و رده بندی های R(BoBK) و BOAK و AOAK را به مصرف کنندگان خود می دهد. در این طبقه بندی جدید که بر اساس استاندارد EN50541-1 شکل گرفته، هر ترانسفورماتور با کمترین تلفات انرژی در کلاس AoAK قرار می گیرد.
بانک ها خازنی Capacitor Banks:
بانک های خازنی موجب جبران انرژی راکتیو مصرفی بار الکتریکی و کاهش توان و انرژی فعال مصرفی KVA درتاسیسات، شده و بدین وسیله از جریمه های اعملای بر انرژی راکتیو تولید شده توسط منابع تغذیه نیز اجتناب می شود. این خازنها همچنین موجب:
- کاهش نیاز به ترانسفورماتورها
- محدود نمودن تلفات در کابل ها و حمل جریان بار الکتریکی در کل تاسیسات
- بهبود سطح ولتاژ در پایان هر مسیر (سیم /کابل) می شوند.
بکارگیری شاخص های عملکرد Make use of Performnace Indicator:
به منظور دستیابی به بهروی بیشتر، می توان راهکارهای مربوط به سرمایش و کاهش انرژی را با سیستم های اندازه گیری و نظارت ترکیب نمود. این سیستم های ترکیبی، اطلاعات مربوط به انرژی مصرفی هر اپلیکیشن و دستگاه را به طور جداگانه و همچنین مصرف کلی تاسیسات را اندازه گیری و ارائه می نمایند. بدین ترتیب هزینه های مصرف انرژی را با اجرای اقدامات اصلاحی می توان به میزان قابل توجهی کاهش داد.
سنجش میزان انرژی مصرفی در سه مرحله قابل اجرا می باشد، که این مراحل عبارتند از:
- سنجش میزان کل مصرف تاسیسات مرکز داده
- سنجش میزات مصرف UPS
- سنجش میزان کل مصرف رک ها و سرورها
بکارگیری شاخص های عملکرد Make use of Performnace Indicator:
به منظور دستیابی به بهروی بیشتر، می توان راهکارهای مربوط به سرمایش و کاهش انرژی را با سیستم های اندازه گیری و نظارت ترکیب نمود. این سیستم های ترکیبی، اطلاعات مربوط به انرژی مصرفی هر اپلیکیشن و دستگاه را به طور جداگانه و همچنین مصرف کلی تاسیسات را اندازه گیری و ارائه می نمایند. بدین ترتیب هزینه های مصرف انرژی را با اجرای اقدامات اصلاحی می توان به میزان قابل توجهی کاهش داد.
سنجش میزان انرژی مصرفی در سه مرحله قابل اجرا می باشد، که این مراحل عبارتند از:
- سنجش میزان کل مصرف تاسیسات مرکز داده
- سنجش میزات مصرف UPS
- سنجش میزان کل مصرف رک ها و سرورها
مصرف کلی مرکز داده برای تمام سطوح PUE:
این میزان نشاندهنده کل انرژی مصرف شده توسط مرکز داده می باشد. مقدار و میزان مصرف در تابلوی توزیع LV تثبیت شده و یکپارچه می شود که این مقدار شامل تلفات UPS، انرژی مصرفی سیستم سرمایشی و مصرف تجهیزات IT می باشد.
مصرف UPS برای سطوح 0 یا 1 :
در تابلوهای توزیع ثانویه، روش سنجش مصرف به گونه ای است که انرژی مصرفی در هر فاز اندازه گیری می شود و باید در نظر داشت برای اتاق های کامپیوتر که ممکن است از لحاظ تجهیزات با یکدیگر ناهمگون باشند، مقدار مصرف از یک فاز به فاز دیگر متفاوت خواهد بود. به منظور فعال نمودن و تثبیت مجدد تعادل هر فاز بهتر است از ماژول های اندازه گیری در تابلوهای توزیع ثانویه که جریان های هر فاز را به طور مستقیم نمایش می دهد در اتاق های مربوط به کامپیوتر استفاده شود.از طریق UPS امکان بازگست داده ها با استفاده از کارتهای الکترونیکی درون UPS وجود دارد.
مصرف کلی رک برای سطوح PUE2 و یا سرور برای سطوح PUE3 این معیار شامل سنجش انرژی مصرفی توسط سیستمهای IT می باشد و سنجش با استفاده از یونیت توزیع برق PDU انجام می گیرد که توانایی اندازه گیری جریان، ولتاژ و ضریب قدرت را برای هر سوکت به صورت جداگانه و همچنین برای تمامی سوکت ها داراست. این دستگاه ها از هر گونه خطا در اندازه گیری جلوگیری نموده که نتیجه آن ارائه یک مقدار ثابت برای ولتاژ و ضریب قدرت است. لازم بذکر است، هنگام محاسبه میزان انرژی مصرفی امکان 10 درصد خطا وجود دارد.
اهداف دیتاسنترهای لگراند:
- دسترسی مستمر به شبکه ای با کارایی بالا Performance
- ارائه خدمات بدون وقفه
در اغلب تاسیسات و ساختمان ها موضوعات مربوط به صرفه جویی و مسائل امنیتی و در دسترس بودن منابع انرژی و دیتا و همچنین هزینه های احتمالیدر صورت توقف عملیات در سیستم می تواند بسیار مهم، ضروری و قابل توجه باشد. یکساعت توقف عملیات در دیتاسنتری در اروپا، تقریبا معادل با خسارتی بالغ بر 6 میلیون یورو می باشد.
برقرار نگه داشتن سیستم برق رسانی و منابع تغذیه انرژی و پیشگیری از قطع احتمالی آن در طول سال و در همین راستا تضمین در دسترس بودن انرژی و دیتا، اولین و مهمترین مساله در هر مرکز داده است. برای انجام این امر، مالکان مرکز داده می بایست ابتدا با تعیین میزان سودمندی و در دسترس بودن تمامی تجهیزات و زیرساخت های مورد نیاز، یک ارزیابی کلی از ریسک ها و خطرات و هزینه های مرتبط با هر گونه خرابی و وقفه در سیستم Downtime را برآورد نمایند.