راهنمای کابل کشی ساختار یافته پایگاه داده
راهنمای کابل کشی ساختار یافته پایگاه داده:
با افزایش چشمگیر حجم داده ها، فضای پایگاه داده و بازده آن به مسئله ای بسیار مهم برای کسب و کارها تبدیل شده است. همه طراحی های سخت افزاری و کابل کشی، باید به صورت ماژولار و مقیاس پذیر باشند، از فضای موجود استفاده مناسبی کنند و مباحث مرتبط با خنک سازی و مصرف انرژی را نیز در نظر بگیرند
دیگر روزهای کابل کشی End to End و اتصال مستقیم دستگاه ها به یکدیگر گذشته است. این روش باعث بهم پیچیدگی کابل ها و افزایش هزینه کابل کشی با هر ارتقا یا تعویض سخت افزار می شود. در پایگاه داده های امروزی که چگالی بالایی دارند، یک سیستم کابل کشی مناسب عین کاهش همزمان هزینه های عملیاتی و تکنولوژیک، زمان فعالیت، مقیاس پذیری و نرخ بازگشت سرمایه را افزایش می دهد..
در این مقاله قصد داریم سیستم کابل کشی ساختار یافته را توضیح دهیم و مزایایی که با بکارگیری این روش در پایگاه داده به وجود می آید را شرح می دهیم.
سیستم کابل کشی End to End چیست؟ |
یک سیستم کابل کشی End to End ، با اتصال های مستقیم ساخته می شود. کابل های مختلف برای اتصال مستقیم یک دستگاه مثل سوییچ، سرور یا واحد حافظه به دستگاه دیگر به کار می رود. با افزایش تعداد اتصال های پایگاه داده به خاطر رشد طبیعی آن، نگهداری از سیستم کابل کشی End to End دشوار می شود. هرگونه ارتقا یا اضافه کردن تجهیزات به سیستم به معنای استفاده از یک کابل جدید است و این شبکه ای از کابل های بهم پیچیده و غیر منظم را تشکیل می دهد که به آن "کابل کشی اسپاگتی" می گویند. در کنار گیج کننده بودن سیستم کابل کشی نقطه به نقطه، مشکلات دیگری هم به وجود می آورد که از جمله آن ها می توان به کاهش جریان هوا و فشار به کابل ها اشاره کرد. کاهش جریان هوا، دوام سخت افزار را افزایش می دهد و این باعث بیشتر کار کردن آن قطعه و در نتیجه افزایش مصرف انرژی می شود. |
سیستم کابل کشی End to End چیست؟
یک سیستم کابل کشی End to End ، با اتصال های مستقیم ساخته می شود. کابل های مختلف برای اتصال مستقیم یک دستگاه مثل سوییچ، سرور یا واحد حافظه به دستگاه دیگر به کار می رود. با افزایش تعداد اتصال های پایگاه داده به خاطر رشد طبیعی آن، نگهداری از سیستم کابل کشی End to End دشوار می شود. هرگونه ارتقا یا اضافه کردن تجهیزات به سیستم به معنای استفاده از یک کابل جدید است و این شبکه ای از کابل های بهم پیچیده و غیر منظم را تشکیل می دهد که به آن "کابل کشی اسپاگتی" می گویند. در کنار گیج کننده بودن سیستم کابل کشی نقطه به نقطه، مشکلات دیگری هم به وجود می آورد که از جمله آن ها می توان به کاهش جریان هوا و فشار به کابل ها اشاره کرد. کاهش جریان هوا، دوام سخت افزار را افزایش می دهد و این باعث بیشتر کار کردن آن قطعه و در نتیجه افزایش مصرف انرژی می شود.
کابل کشی ساختار یافته چیست؟
یک سیستم کابل کشی ساختار یافته از یک بخش توزیع اصلی یا MDA استفاده می کند تا همه اتصالات از آنجا انجام بگیرد. استاندارد TIA-942 بخش توزیع اصلی را به عنوان نقطه مرکزی توزیع برای سیستم کابل کشی ساختار یافته پایگاه داده مشخص می کند. در این بخش، تثبیت اتصالات اصلی و سوییچ های Core و روترها انجام می گیرد. همه پورت های فعالیت با MDA در یک بخش منفعل تکثیر می شود. این یعنی اختلال یا تاثیری روی تجهیزات فعال صورت نمی گیرد.
چرا باید از سیستم کابل کشی ساختار یافته استفاده کنیم؟
حداکثر کردن زمان فعالیت:با این سیستم اضافه کردن سخت افزار جدید زمان بسیار کمتری می گیرد. زیرا کابل ها به شکل مرتبط و با ترتیب خاصی در کنار هم قرار گرفته و متصل شده اند، بنابراین سردرگمی آن بسیار کمتر است. از این رو هنگام تغییر، اضافه کردن یا حذف یک قطعه، احتمال اتصال اشتباه کابل ها کمتر می شود.
کاهش ردپا: یک سیستم کابل کشی ساختار یافته به تکنسین ها اجازه استفاده از کابل هایی با قطر کمتر و در نتیجه کاهش حجم کابل های به کار رفته و کاهش احتمال قطع جریان هوا و آسیب به کابل ها را می دهد. یک سیستم کابل کشی ساختار یافته به طور طبیعی سازمان یافته و مرتب است.
افزایش مقیاس پذیری: پایگاه داده های امروزه پیچیده و سیستم های متنوع هستند. برای مدیریت و پشتیبانی از اتصالات به سخت افزار ها و امکان رشد شبکه به یک سیستم کابل کشی ساختار یافته نیاز است. یک سیستم ساختار یافته به خاطر طراحی ماژولار خود امکان مقیاس پذیری را هم می دهد. از آنجایی که ردپای سیستم مشخص شده، اضافه کردن پنل های اضافه و برقراری اتصال های جدید هم ساده می شود.
بازگشت سرمایه: یک سیستم کابل کشی ساختار یافته برای چندین نسل سخت افزار به کار می آید. در طول زمان، یک سیستم کابل کشی ساختار یافته:
- - هزینه عملیاتی سیستم از جمله فرآیند خنک سازی، گرما و تغذیه را کاهش می دهد.
- - کاهش زمان نصب و نگهداری. ساختار سیستم کابل کشی امکان تغییرات و ارتقا را فراهم می کند.
- - دسترسی سیستم را با کاهش زمان مورد نیاز برای حذف، اضافه و تغییر افزایش می دهد.
- - به وسیله حداقل کردن شکست منابع، احتمال ارور و خطر قطع ارتباط ناخواسته کابل ها باعث تداوم کسب و کار می شود.
- - با خاصیت ماژولار و مقیاس پذیر بودن، باعث دوام زیر ساخت و سادگی ارتقای سیستم می شود.
این باعث می شود که سیستم کابل کشی ساختار یافته، از سیستم کابل کشی نقطه به نقطه بسیار کم هزینه تر و بهینه تر باشد.
وقتی فرآیند انتقال داده به خاطر قطعی شبکه مختل می شود، منجر به ضررهای بزرگی می شود. در سال 2011، وبسایت Amazon.com در هر ثانیه 1,523,59 دلار درآمد کسب می کرد. با توجه به اینکه قطعی شبکه می تواند تا چه جلوی سود دهی را بگیرد، می توان نتیجه گرفت که یک کسب و کار تا چه حد نسبت به قطعی شبکه حساس است.
چرا تکرار پذیری اهمیت دارد؟
حذف، اضافه و تغییرات (MAC) همه روزه در پایگاه های داده رخ می دهد. این MAC ها معمولا نیاز به تغییر مکان با کابل کشی فیزیکی دارد. وقتی دو کانکتور فیبر نوری در پنل یا به تجهیزات متصل می شوند، فشار اتصال فیبر نوری می تواند از 40,000 PSI بیشتر شود. این اتصال و قطع تکرار شده تحت فشار زیاد، منجر می شود که کابل های ضعیف و بی کیفیت تنها بعد از چند بار استفاده از بین بروند. مطمئن شوید که کابل های خریداری شده جوابگوی سطح تقاضای شما باشد و حتی بعد از 100 بار قطع و وصل هم مثل روز اول باشد.
محصولات کابل کشی ساختار یافته
- - ترانکینگ کابل ها: شاه سیم های چند فیبره که می توانند زیر زمین یا روی سقف نصب شوند، زمان نصب و مدیریت کابل را کاهش می دهند.
- - MTP (کانکتور MPO): MTP فیبرهای جمع آوری شده را به کانکتور تبدیل می کند. این باعث ساده شدن فرآیند نصب شده و پلتفرمی بهینه را برای افزایش سرعت و ارتقای آینده برای پروتکل های پایگاه داده ایجاد می کند.
- - همبست برقی: همبست های برقی می توانند تا 80 درصد حجم کابل ها را کاهش دهند. آرایش های از پیش مهندسی شده، مدیریت کابل را بهبود بخشیده و جلوی هدر رفت فضای با ارزش و زمان نصب را می گیرد.
- - حوزچه ها: مخازن برای کاهش اتصالات فیبری استفاده می شوند و امکان حداکثر سازی خاصیت ماژولار و مقیاس پذیری را فراهم می کنند.