دوربین مدار بسته چیست؟ دوربین های مداربسته لگراند

دوربین مدار بسته چیست؟ دوربین های مداربسته لگراند

دوربین های مداربسته به کلیه دوربین هایی گفته می شود که در محل خود ثابت هستند و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. نخستین سیستم مداربسته در سال 1942 توسط شرکت زیمنس آلمان به دلیل مشاهده پرتاب موشک ها نصب شد و اولین رونمایی از دوربین های مداربسته در اماکن عمومی آمریکا در سال 1973 بود و اولین دوربین مداربسته به منظور جلوگیری از جرائم در محدوده خیابان ها نصب شد. به تدریج بعضی از حرفه ها و مشاغل به خصوص آن هایی که بیشتر در معرض سرقت بودند، برای جلوگیری از این امر به دوربین های مداربسته روی آوردند.

کاربردهای دوربین مداربسته:

کاربرد اصلی و عمده دوربین مداربسته درسیستم های حفاظتی است، اما کاربردهای آن بیش از استفاده در سیستم های حفاظتی است. برای مثال در کاربردهای پلیسی، نظامی، فضایی، صنعتی، کنترل ترافیک، ارتباطات و ویدئویی و تصویر برداری نامحسوس نیز به کار می رود.

دوربین های مدار بسته به دو دسته، دوربین های تحت شبکه IP و دوربین های آنالوگ تقسیم بندی می شوند.

دوربین های آنالوگ: این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته می باشند که برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند. امواج آنالوگ همواره در معرض نویز قرار دارند. نویزهای مختلف الکترومغناطیسی و نویزهای ناشی از نوسانات برق همواره یکی از مشکلات جدی در دوربین های مداربسته آنالوگ می باشند. به همین دلیل استفاده از کابل ها و تجهیزات با کیفیت بالا روی کیفیت تصویر در این نوع از دوربین های تاثیر بسزایی دارد. کابل مورد استفاده برای تصویر این دوربین ها RG59 Coaxial است. برای ضبط تصاویر آنالوگ باید از سیستم دیجیتال استفاده کنیم. پس باید تصاویر آنالوگ به دیجیتال تبدیل شوند. برای این منظور از دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال DVR استفاده می شود. DVRها دستگاه های مختص ضبط و کنترل تصاویر دوربین های آنالوگ هستند.

به دلیل قیمت مناسب تر دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال این دوربین ها به عنوان دوربین های مداربسته رایج در ایران مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایا دوربین های آنالوگ:

- قیمت پایین

- تنوع گسترده در بازار

- سادگی نصب نسبت به دوربین های دیجیتال

معایب دوربین های آنالوگ:

- کیفیت پایینتر نسبت به دیجیتال

- امکان نویزپذیری بیشتر به دلیل استفاده از سیم

- هزینه بالای کابل کشی

- ارتباط بی سیم با کیفیت پایین و امنیت کمتر

دوربین های IP تحت شبکه: دوربین های IP نسل جدید دوربین های مداربسته هستند.  امروز بازارهای جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. این دوربین های از امواج کاملا دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند. برخلاف دوربین های آنالوگ این دوربین ها از همان ابتدا، دریافت تصاویر امواج را دیجیتال می کنند و تحت بستر شبکه کنترل و مرتبط می شوند. پس هر دوربین همانند یک وسیله در شبکه عمل می کند و به وسیله شناسه شبکه IP و در قالب الگوها و قوانین شبکه به مرکز کنترل متصل می گردد. پس همین ویژگی تحت شبکه بودن در دوربین های مداربسته IP برای آن ها مزایای زیادی را به همراه می آورد.

مزایای دوربین های IP:

- کیفیت بالای تمام دیجیتال

- امکان استفاده بهینه از کابل های ارتباطی

- امکان ارتباطی بی سیم با امنیت و کیفیت بالا

- امکان ارسال هم زمان تصویر، صدا، برق در بستر شبکه

معایب دوربین های IP:

- امنیت بالای دوربین ها

- محدودیت پهنای باند

نکته: NVR دستگاه ضبط تصاویر دوربین های IP  می باشد.

دوربین های دو منظوره: این دوربین ها در واقع دوربین های آنالوگی هستند که پورت خروجی شبکه هم در آن ها تعبیه شده است. کیفیت آن ها آنالوگ است و امکان استفاده از آن ها به صورت دوربین آنالوگ و یا دوربین تحت شبکه وجود دارد. این دوربین ها زمانی استفاده می شود که سیم مداربسته از نوع آنالوگ بوده اما اتصال یک یا چند دوربین به صورت مستقیم به شبکه مورد نیاز است.